Miastenia gravis juvenilă (MGJ)
Cum se manifestă?
Miastenia gravis juvenilă (MGJ) reprezintă o afecțiune pe toată durata vieții, care apare de obicei înainte de vârsta de 18 ani. Aceasta este forma cea mai frecventă de MG la copii și tineri (cealaltă fiind MG tranzitorie neonatală) și afectează cel mai frecvent adolescentele caucaziene.
În MGJ, anticorpii generați de sistemul imun – care în mod normal luptă împotriva virusurilor – atacă în mod eronat receptorii celulelor musculare, cauzând slăbiciune musculară. Există medicamente și tratamente disponibile pentru gestionarea simptomelor copilului dumneavoastră. Acestea includ inhibitori de acetilcolinesterază pentru simptome ușoare sau generalizate, corticosteroizi și medicamente imunosupresoare cum ar fi piridostigmina. Pot fi recomandate tratamente precum imunoglobulina cu administrare intravenoasă sau medicul vă poate recomanda procedura de timectomie care poate fi benefică în anumite cazuri. În MGJ, trebuie analizată cu atenție decizia de a efectua procedura de timectomie din cauza imunosupresiei ulterioare și a ratei înalte de remisiune spontană la copii.
Pacienții mai tineri cu MG juvenilă au o evoluție bună. Prin tratamentul şi îngrijirea adecvate, copilul dumneavoastră poate avea o viaţă normală şi împlinită.
Diagnosticul de MG
Dacă credeți că copilul dumneavoastră prezintă simptome de miastenia gravis juvenilă, iată cum puteți obține un diagnostic pentru acesta.
Află mai multeTratamentul MG
Ce puteți face pentru ameliorarea afecțiunii și ce tratamente sunt disponibile?
Află mai multeViața cu un copil cu MG juvenilă
Viața cu un copil cu MG juvenilă poate însemna confruntarea cu anumite incertitudini. Aflați cum puteți controla simptomele copilului dumneavoastră în fiecare zi.
Află mai multeAți recomanda site-ul web UCBCares altor vizitatori?