Tratamente pentru copiiTratamente pentru copii

Tratamente pentru copii

Pentru părinţii ai căror copii suferă de MGTN sau MGJ, aceasta poate fi o experienţă marcată de îngrijorări şi incertitudini. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să decideţi ce tratament sau tratamente sunt adecvate pentru copilul dumneavoastră. Acesta vă va recomanda efectuarea unei examinări fizice şi a unei evaluări a afecţiunii copilului. Medicul va lua, de asemenea, în considerare vârsta copilului dumneavoastră, simptomele, starea generală de sănătate şi gradul de severitate a tipului lor specific de MG.

Miastenia gravis tranzitorie neonatală (MGTN)

MGTN este cauzată de prezenţa anticorpilor materni la copiii nou-născuţi. Boala dispare de la sine în câteva săptămâni sau luni, pe măsură ce anticorpii sunt metabolizaţi.

Atât timp cât simptomele sunt prezente, copiii pot avea nevoie de suport respirator şi hrănire pe cale intravenoasă, precum şi de monitorizare într-o unitate de terapie intensivă. Tratamentul cu inhibitori AChE poate fi de asemenea eficient, dar trebuie administrat cu prudenţă.

Miastenia gravis juvenilă (MGJ)

Pentru MG juvenilă nu există tratament curativ şi afecţiunea tinde să persiste pe întreaga durată a vieţii. Cu toate acestea, există unele mijloace prin care puteţi controla MG de care suferă copilul dumneavoastră.

  • Imunoglobulina intravenoasă (sau globulina imună) este un tratament prin care se adaugă o cantitate mare de anticorpi normali din sângele combinat al mai multor donatori în circuitul sanguin al copilului dumneavoastră. Terapia utilizează un amestec de anticorpi şi este de obicei administrată prin injectare într-un muşchi, într-o venă sau sub piele.

Copilul dumneavoastră poate beneficia, de asemenea, de suport respirator, cum ar fi un ventilator care îl ajută să respire. Dacă are dificultăţi la înghiţire, copilul dumneavoastră poate necesita asistenţă suplimentară la hrănire şi să fie alimentat cu ajutorul unui tub. Medicul dumneavoastră vă va spune care este cea mai bună modalitate de abordare.

Dacă sunteți îngrijorat cu privire la orice aspect menţionat în acest articol, vă rugăm să discutați cu medicul.